Kara Harp Okuluna Nasıl Girilir?
Kara Harp Okuluna Nasıl Girilir?

Kara Harp Okuluna Nasıl Girilir?

Kara Harp Okuluna Nasıl Girilir ? Subay Olmak askerliği seven herkesin hayalidir. İşte subay olmak için gerekli şartlar.

Kara Harp Okuluna Nasıl Girilir? Başvuru Koşulları

EĞİTİM Devam mecburiyeti olan ve başvuru kılavuzunda belirtilen okul türlerinden mezun olmak ve öğreniminin herhangi bir safhasında bu okul türleri dışındaki okullarda okumamış olmak.
YAŞ En fazla 20 yaşında olmak.( Yaş; bulunulan yıldan gün ve ay gözetmeksizin doğum yılının çıkarılması ile hesaplanır. Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınır.)
BOY/KİLO TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen boy-kilo standartlarına uygun olmak.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı

Kara Harp Okuluna başvurabilmek için başvuru yılındaki YGS’ye girmek zorunludur. Başvuru koşullarını taşıyarak ön kayıt başvurusu kabul edilen adaylarda; YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralama yapılacaktır.

Öğrenciler Mart-Mayıs aylarında yayımlanan başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre müracaatlarını www.kkk.tsk.tr veya www.kho.msu.tr İnternet adreslerinden yapacaktır.

Ön Sağlık Muayenesi

Adayların, fiziksel görünümü ile yaş, boy ve vücut ağırlığının istenen standartlarda olup olmadığı kontrol edilmektedir. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde öngörülen kriterlere göre; adayların ön sağlık muayenesi yapılmaktadır.

Bedeni Yeterlilik Testleri

Ön sağlık muayenesinden başarı ile geçen adaylar, Bedenî Yeterlilik Sınavına alınmaktadırlar. Bu sınav, adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonlarını ortaya çıkaracak beş farklı branşta yapılmaktadır. Bunlar;

ERKEK ADAYLAR BAYAN ADAYLAR
400 metre Koşu (Bayanlar İçin 800 Metre) 75 sn. 4 dk. 20 sn.
Durarak Uzun Atlama 190 cm 150 cm
Basketbol Topu Fırlatma. 12 metre 7 metre
Mekik (1 Dakikada). 30 tekrar. 15 tekrar.
Barfikste Kol Çekme (Bayanlar için asılı kol tutuş) 4 tekrar 25 sn. tutarak bekleme.

Adayların bedenî yetenek sınavında koşu hariç, diğer branşlardan bir tanesinden başarısız olması hâlinde elenmesi yerine, koşu dâhil bütün branşlardan alınan toplam ortalama puanın tespit edilen yeterli ortalama puana eşit (baraj: 10) veya daha fazla olması hâlinde bedenî yetenek sınavından başarılı kabul edilir. Koşuyu geçemeyen veya koşu hariç birden fazla branştan (2 ve daha fazla) başarısız olan aday not ortalamasına bakılmaksızın elenir.

Mülakat

Bu aşamada, görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge,kendine güveni gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir.

Sağlık Kurulu Muayenesi

Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar, “Askerî Öğrenci Olur” kararlı sağlık raporu almak amacıyla, askerî sağlık teşkillerine sevk edilmektedir.

Sonuç ve Değerlendirme

Yukarıdaki seçim aşamalarında alınan puanlar belirli oranlar dahilinde birleştirilerek sonuç puanı hesaplanır.

SEÇİM AŞAMASI PUANA ETKİSİ
Lisans Yerleştirme Sınavı (MF-1, 2, 3, 4 ve TM-1, 2, 3 puan türlerinden en yüksek olanı) %70
Bedeni Yeterlilik Sınavı %15
Mülakat %15

İkinci seçim aşamasının her sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Yukarıdaki işlemlere göre Kara Harp Okuluna Nasıl Girilir sorusunun cevabını kolayca öğrenebilirsiniz.

Hakkında Yarbay Muhittin

Yarbay.NET Yönetim!

İlginizi Çekebilir!

Tunceli Askerlik Şubesi Nerede ve Telefon Numarası

Tunceli Askerlik Şubesi, Moğultay Mahallesi, Okullar Caddesi, No:19, Tunceli bulunmaktadır. Tunceli askerlik şubesi hafta içi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir